Sposób przygotowania:
Mintaj w sosie cytrynowym
Przygotować sos: W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i zrobić lekko rumiana zasmażkę. Do zasmażki wlać bulion mieszając, aby nie było grudek. Ja studzę zasmażkę i do przestudzonej dodaję bulion. Zagotować, dodać śmietankę, ponownie zagotować. Przyprawić sola, pieprzem i wcisnąć sok z cytryny. Sos ma być zawiesisty.
Rybę wcześniej przyprawić i skropić sokiem z cytryny. Po ok. 15 min. obtoczyć filety w mące i usmażyć na oleju.
Podawać z warzywami duszonymi. Tutaj marchew, cebula, papryka i cukinia.
Rybę wcześniej przyprawić i skropić sokiem z cytryny. Po ok. 15 min. obtoczyć filety w mące i usmażyć na oleju.
Podawać z warzywami duszonymi. Tutaj marchew, cebula, papryka i cukinia.
wedith1
góralka
Sos jest bardzo smaczny i nadaje się do każdej rybki.
Śliweczka