Sposób przygotowania:
Mintaj z marchewką i papryka
Do garnuszka nalac wody w ilosci 2 do 1 w stosunku do kaszy. Wode osolic i kiedy zacznie wrzec wrzucic kasze. Dodac do niej pol lyzki masla. Gotowac, az zmieknie, w razie potrzeby dolac wody. Na oliwie należy udusić wcześniej drobno posiekaną cebulkę. Następnie dodać starta na tarce marchew i pokrojoną w kosteczke czerwona paprykę. Warzywa dusić pod przykryciem, w razie potrzeby podlewać woda. W tym czasie pokroić odmrożonego mintaja i przyprawić solą i pieprzem, wrzucić te kawałki do warzyw i dusić razem przez kilka minut. Potem podlać to mała ilością magii i posypać przyprawa curry. Kiedy wytworzy sie dużo "soku" można nim podlewać kasze, aby ta nabrała wyrazistego smaku. Kiedy rybka będzie juz miała białe mięsko można zabierać się do podawania Jej razem z peczakiem. Smacznego !