gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Ryż z marchewką, groszkiem i rybką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ryż z marchewką, groszkiem i rybką to szybkie i bardzo smaczne danie, które podaję na obiad jako danie główne.

Ryż z marchewką, groszkiem i rybką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż z marchewką, groszkiem i rybką

 

  • 1 szklanka ryżu
  • 3 szklanki wody
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 puszka marchewki z groszkiem
  • 4 filety z mintaja
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Ryż z marchewką, groszkiem i rybką
Wodę zagotowujemy z kostką rosołową. Następnie wsypujemy ryż i gotujemy na wolnym ogniu do momentu, aż napęcznieje. Do gotowego ryżu wsypujemy marchewkę z groszkiem (odcedzoną z zalewy) i mieszamy. Filety z mintaja kroimy na mniejsze kawałki (wcześniej rozmrażamy), przyprawiamy z każdej strony solą oraz pieprzem i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone filety rybne dodajemy do ryżu, marchewki i groszku. Mieszamy. Podgrzewamy przez chwilę i w razie potrzeby przyprawiamy do smaku. Porcję wykładamy na talerz na liściu sałaty.
Ryż z marchewką, groszkiem i rybką
Wodę zagotowujemy z kostką rosołową. Następnie wsypujemy ryż i gotujemy na wolnym ogniu do momentu, aż napęcznieje.
Ryż z marchewką, groszkiem i rybką
Do gotowego ryżu wsypujemy marchewkę z groszkiem (odcedzoną z zalewy) i mieszamy.
Ryż z marchewką, groszkiem i rybką
Filety z mintaja kroimy na mniejsze kawałki (wcześniej rozmrażamy), przyprawiamy z każdej strony solą oraz pieprzem i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Ryż z marchewką, groszkiem i rybką
Usmażone filety rybne dodajemy do ryżu, marchewki i groszku. Mieszamy.