Sposób przygotowania:
Miodowe ciasto z marmoladą z mniszka i kokosem
Ciasto: Palmę przełożyć do miski. Dodać do niej cukier, mąkę, miód, sodę i jajka. Szybko zagnieść gładkie ciasto. Podzielić je na dwie równe części. Każdą część ciasta rozłożyć na dnie foremki (ok. 23x36 cm - obie foremki tej samej wielkości). Jedną część ciasta w foremce włożyć do piekarnika. Piec w 160 stopniach przez ok. 15 minut. Masa kokosowa: Białka ubić na sztywno. Do piany z białek stopniowo dosypywać cukier i cały czas ubijać, aż piana zrobi się gęsta i błyszcząca. Zmniejszyć obroty miksera. Do piany dodawać na przemian wiórki kokosowe i śmietanę. Dokładnie wymieszać. Masę kokosową wyłożyć na drugą część ciasta, wyrównać powierzchnię. Ciasto z kokosem piec w 160 stopniach przez ok. 35 minut (aż wierzch się ładnie zrumieni). Oba ciasta dobrze ostudzić. Ciasto bez kokosu posmarować marmoladą z mniszka lekarskiego (ewentualnie można użyć innej). Czekolady roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do niej Śmietan-fixy, chwilkę ubijać. Dodać czekoladę i dokładnie wymieszać. Śmietanowo-czekoladową masę rozłożyć na marmoladzie. Na wierzchu ułożyć ciasto z kokosem. Ciasto mocno schłodzić lodówce. Wierzch ciasta można dodatkowo polać lukrem, ale nie jest to konieczne.