Sposób przygotowania:
Miodowe ciasto z makiem i musem brzoskwiniowym
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać z masłem, dodać żółtko, miód, śmietanę i zagnieść ciasto. Zawinąć i odłożyć na pół godziny. Następnie rozwałkować i ułożyć w wyłożonej papierem do pieczenia blaszce 25/25 cm. Gotową masę serową wymieszać ze skórką pomarańczową i połową orzechów, wyłożyć na ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 45-50 minut. Mus Galaretkę razem z żelatyną rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Brzoskwinie razem z syropem zmiksować, połączyć z galaretką, przestudzić. Lekko krzepnący mus wyłożyć na zimne, upieczone ciasto z makiem, odłożyć do lodówki. Pozostałe posiekane orzechy delikatnie zrumienić na suchej patelni, ostudzić, posypać ciasto.
misia5
Krakowianka
Proszę się częstować ;)
kinga66
Krakowianka
Witam, do przepisu dodałam brzoskwinie w syropie o wadze 820 g. Pozdrawiam.