EwelinaP

EwelinaP

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 277]

Miodowy indyk z warzywami i nutą curry

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Indyk z warzywami i nutą curry to połączenie popularnego na naszych stołach mięsa z intensywną, aromatyczną mieszanką przypraw curry. Wyczuwalna słodkość tego dania to zasługa naturalnego miodu.

Miodowy indyk z warzywami i nutą curry

Składniki:

Miodowy indyk z warzywami i nutą curry

 

Sposób przygotowania:

Miodowy indyk z warzywami i nutą curry

ETAP 1:

Miodowy indyk z warzywami i nutą curry
ryż ugotować w osolonej wodzie a następnie lekko wystudzić

Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie

ETAP 2:

Warzywa z torebki ugotować na parze.

ETAP 3:

Miodowy indyk z warzywami i nutą curry
fileta usmazyć dodać warzywa i chwilkę dusić

Filet z indyka pokroić w drobną kostkę, oprószyć solą, pieprzem, i usmażyć na oliwie z dodatkiem przyprawy curry i tymianku. Następnie dodać warzywa ugotowane na parze, dodać miód i całość dokładnie mieszać jeszcze kilka minut na wolnym ogniu.

ETAP 4:

Potrawkę z indyka podawać z ryżem.