nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Indyk z warzywami na słodko -ostro

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Indyk w warzywami na słodko- ostro z makaronem ryżowym, danie jednogarnkowe :)

Indyk z warzywami na słodko -ostro Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Indyk z warzywami na słodko -ostro

 

  • 40 dkg fileta z indyka
  • 1 mała cukinia
  • 1 opakowanie makaronu sojowego (250g)
  • 1 biała część pora
  • 1 czerowona cebula
  • 1 marchewka
  • 1 czerwona papryka
  • 30 dkg pieczarek
  • 2 garście kapusty pekińskiej
  • 3 łyżki oleju
  • pół szklanki sosu słodko-pikantnego

Sposób przygotowania:

Indyk z warzywami na słodko -ostro
Filet z indyka myjemy, kroimy w kostkę i zalewamy sosem słodko-pikantnym. Pieczarki obieramy ikroimy w plastry. W woku rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki. Po kilku minutach dodajemy pora pokrojonego w piórka oraz cebulę. Smażymy ok 4 minuty. W tym czasie marchewkę kroimy w słupki i dodajemy do woka. Smażymy około 4 minuty, dodajemy paprykę pokrojoną w paski oraz indyka wraz z sosem. Smażymy jeszcze przez 10minut od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dodajemy cukinię pokrojoną w talarki oraz kapustę pekińską. Na koniec dodajemy makaron (przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu) i mieszamy. Gotowe.
Indyk z warzywami na słodko -ostro
Pieczarki, cebulę oraz pora przysmażamy na patelni
Indyk z warzywami na słodko -ostro
Dodajemy pokrojoną w słupki marchewkę
Indyk z warzywami na słodko -ostro
Następnie dodajemy paprykę oraz indyka wraz z sosem
Indyk z warzywami na słodko -ostro
Pod koniec dodajemy cukinię oraz kapustę pekińską