anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Miruna panierowana.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Proste i zarazem bardzo wykwintne danie.

Miruna panierowana.

Składniki:

Miruna panierowana.

 

Sposób przygotowania:

Miruna panierowana.
Rybę należy dokładnie umyć, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny. Tak przygotowaną rybę należy delikatnie posolić, oprószyć pieprzem oraz posypać przyprawą do ryby. W osobnym naczyniu należy rozmącić jajko, do drugiego naczynia nasypać mąki, rybę obtaczać najpierw w jajku, następnie w mące. Tak przygotowaną rybę smażymy na oleju z obydwu stron na złoty kolor. Smacznego :)