pigwa

pigwa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

miruna w warzywach

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Mirunę z warzywami można podawać na ciepło lub na zimno

miruna w warzywach

Składniki:

miruna w warzywach

 

  • 1 kg mrożonych filetów z miruny
  • mąka do obtoczenia ryby
  • 10 dużych marchewek
  • 6 papryk
  • 2 duże cebule
  • 1 seler
  • 1 pietruszka
  • koncentrat pomidorowy
  • olej
  • przyprawy (2 listki laurowe, pieprz, sól, papryka)
  • 2 szklanki bulionu

Sposób przygotowania:

miruna w warzywach
Rozmrożone filety z miruny kroimy na małe kawałki, obtaczamy w mące i smażymy. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Pozostałe oczyszczone warzywa trzemy na tarce o dużych oczkach. Przygotowane warzywa wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy. Dodajemy bulion, przyprawy i dusimy około 20 minut. Następnie dodajemy usmażone kawałki ryby i koncentrat pomidorowy. Dusimy, aż nadmiar wody wyparuje.