anjana

anjana

Szef Kuchni
[Przepisów: 31]

Miruna z pieczonymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rybkę można wybrać według uznania

Miruna z pieczonymi warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Miruna z pieczonymi warzywami

 

Sposób przygotowania:

Miruna z pieczonymi warzywami
Filety kroimy, doprawiamy przyprawą do ryb i sokiem z cytryny i odkładamy na 2 godziny do lodówki. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w plasterki, doprawiamy niewielką ilością pieprzu, soli, bazylii i oregano, dodajemy odrobinę oleju i umieszczamy w rękawie do pieczenia, Umyte i obrane ziemniaki kroimy na cząstki, przyprawiamy przyprawą do ziemniaków i umieszczamy w rękawie. Warzywa pieczemy 30 minut w temp 180 stopni. Pod koniec pieczenia smażymy rybę na rozgrzanym oleju
Miruna z pieczonymi warzywami
Marchewkę kroimy w plasterki, doprawiamy i pieczemy w rękawie
Miruna z pieczonymi warzywami
Podobnie robimy z ziemniakami tyle że posypujemy je przyprawą do ziemniaków
Miruna z pieczonymi warzywami
rybkę samżymy z obu stron na rozgrzanym oleju