Sposób przygotowania:
Bitki wołowe
Mięso wołowe pokroić na kawałki i dobrze rozbić na kotlety, a później przyprawić solą, pieprzem, papryką i obtoczyć w mące. Tak przygotowane kotlety podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, aż do zrumienienia, a później podlać je wodą i wraz z nią przełożyć je do rondelka.
Cebulę pokroić w kostkę.
Do rondelka z mięsem dodać cebulę, 2 kostki bulionowe i zalać taką ilością wody, aby przykrywała mięso i dusić pod przykryciem, aż do miękkości mięsa. Na końcu można przyprawić powstały solą, pieprzem i papryką, a także zagęścić sos odrobiną mąki połączonej z wodą.
Cebulę pokroić w kostkę.
Do rondelka z mięsem dodać cebulę, 2 kostki bulionowe i zalać taką ilością wody, aby przykrywała mięso i dusić pod przykryciem, aż do miękkości mięsa. Na końcu można przyprawić powstały solą, pieprzem i papryką, a także zagęścić sos odrobiną mąki połączonej z wodą.