lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Mitaj z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Co za smak jak sobie pomyśle to aż robię się głodna

Mitaj z cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mitaj z cebulką

 

  • 1.5 kg mintaja mrożonego
  • 2 cebule
  • ocet 10% procentowy dałam pół szklanki
  • 1 łyżka cukru
  • ziele angielskie3
  • liść laurowy3
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Mitaj z cebulką
Rybę odmroziłam odsączyłam z wody. Pokroiłam na większe kawałki i posypałam przyprawa do ryb skropiłam lekko cytryna. Smażyłam aż nabrały rumianego koloru z obu stron . do miski wlałam gotująca wodę dodałam liście i ziele oraz łyżkę cukru wymieszałam. Pokroiłam cebule w talarki położyłam na dno 1 sztukę . Na to kładłam mintaja usmażonego połowę przykryłam cebula pokrojona w talarki znowu położyłam mintaja usmażonego docisnęłam talerzykiem i tak stała przez noc w lodówce i przeszła ładnie smakiem bardzo smaczna polecam nie tylko na święta.
Mitaj z cebulką
usmażona rybka wyglada wspaniale co za zapach
Mitaj z cebulką
cebule kroimy w talarki dodajemy ziele angielskie i liśc laurowy
Mitaj z cebulką
smażymy rybke na patelni w mące umaczanej
Mitaj z cebulką
rybe odmrażamy i odcedzamy posypujemy przyprawa do ryb i skrapiamy cytryną