ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1004]

Smażony mintaj na obiad

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filety z mintaja świeże nie mrożone są bardzo soczyste, smaczne i szybko przygotowane na obiad, z surówka z kiszonej kapusty smakują idealnie.

Smażony mintaj na obiad Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Smażony mintaj na obiad

 

  • kiszona kapusta 50 dag,
  • cebula 1 sztuka średnia,
  • papryka 1 sztuka średnia,
  • cukier 2-3 łyżki,
  • pieprz mielony 1/2 łyżeczki,
  • kminek mielony 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Smażony mintaj na obiad
Kiszoną kapustę pokroić drobniej, wsypać do miski, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę, wsypać cukier, pieprz mielony, kminek mielony i wlać olej rzepakowy, wymieszać.

Filety mintaja opłukać pod zimną wodą, duże przeciąć na połowę, osuszyć ręcznikiem papierowym, mąkę pszenną, krupczatkę wymieszać z z solą, pieprzem, na gorący olej rzepakowy kłaść filety i smażyć na średnim ogniu na rumiano z każdej strony.

Podawać z ziemniakami gotowanymi w łupinie i surówką z kiszonej kapusty, posypać pieprzem mielonym.
Smażony mintaj na obiad
Surówka z papryka, kminkiem idealna do ryby.
Smażony mintaj na obiad
Mąka krupczatka nadaje chrupkości panierce.

Tagi:

mintaj dania