Sposób przygotowania:
Mintaj zapiekany z porem i mozzarellą
Pora myjemy, osuszamy i kroimy w półplasterki. Podsmażamy go na rozgrzanej oliwie z suszonych pomidorów do momentu, aż się zeszkli.
Filety z mintaja myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy z obu stron pieprzem i solą. Układamy w naczyniu żaroodpornym i skrapiamy sokiem z cytryny.
Zeszklonego pora wykładamy na rybę. Mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na wierzchu dania.
Pieczemy przez około 17 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.
Filety z mintaja myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy z obu stron pieprzem i solą. Układamy w naczyniu żaroodpornym i skrapiamy sokiem z cytryny.
Zeszklonego pora wykładamy na rybę. Mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na wierzchu dania.
Pieczemy przez około 17 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.