Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Mintaj zapiekany z porem i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filet z mintaja zapieczony pod pierzynką z pora i mozzarelli to dobry pomysł na smaczny i szybki w przygotowaniu obiad.

Mintaj zapiekany z porem i mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mintaj zapiekany z porem i mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Mintaj zapiekany z porem i mozzarellą
Pora myjemy, osuszamy i kroimy w półplasterki. Podsmażamy go na rozgrzanej oliwie z suszonych pomidorów do momentu, aż się zeszkli.

Filety z mintaja myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy z obu stron pieprzem i solą. Układamy w naczyniu żaroodpornym i skrapiamy sokiem z cytryny.

Zeszklonego pora wykładamy na rybę. Mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na wierzchu dania.

Pieczemy przez około 17 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.
Mintaj zapiekany z porem i mozzarellą
Pora myjemy, osuszamy i kroimy w półplasterki. Podsmażamy go na rozgrzanej oliwie z suszonych pomidorów do momentu, aż się zeszkli.
Mintaj zapiekany z porem i mozzarellą
Filety z mintaja myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy z obu stron pieprzem i solą. Układamy w naczyniu żaroodpornym i skrapiamy sokiem z cytryny.
Mintaj zapiekany z porem i mozzarellą
Zeszklonego pora wykładamy równomiernie na rybę.
Mintaj zapiekany z porem i mozzarellą
Mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na wierzchu dania.