Sposób przygotowania:
Mix sałat z pomidorkami i serem
Umytą sałatkę osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe pokroić na pół. Kukurydzę osączyć zalewy, cebulę pokroić w piórka.
Ser mozzarella ( przekąska serowa) pokroić w 1/2 cm. krążki. Do miski wlać oliwę, dodać posiekaną bazylię, zmiażdżony czosnek, sok z cytryny, cebulę, odrobinę soli i pieprzu, wymieszać, odłożyć na 15 minut.
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, polać przygotowanym sosem, delikatnie wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu.
Ser mozzarella ( przekąska serowa) pokroić w 1/2 cm. krążki. Do miski wlać oliwę, dodać posiekaną bazylię, zmiażdżony czosnek, sok z cytryny, cebulę, odrobinę soli i pieprzu, wymieszać, odłożyć na 15 minut.
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, polać przygotowanym sosem, delikatnie wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu.