Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Mizeria do obiadu.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Szybki i sprawdzony ogórkowy dodatek do obiadu.

Mizeria do obiadu. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mizeria do obiadu.

 

 

  • 1 płaska łyżka soli

 

  • pęczek szczypiorku

 

  • pęczek koperku

 

 

  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Mizeria do obiadu.
Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w plasterki, zasalamy i mieszamy. Odstawiamy na 10 min, żeby dobrze się ze solą 'przegryzły'. Szczypiorek oraz koperek myjemy i siekamy, dodajemy do ogórków. Wlewamy śmietanę, mieszamy i doprawiamy do smaku. Pasuje do prawie każdego obiadku.
Mizeria do obiadu.
Zamiast obierać ogórki, możemy je także dokładnie wyszorować, np szczoteczką.
Mizeria do obiadu.
Kroimy w plasterki o odpowiedniej grubości, zbyt grube źle wyglądają.