Sposób przygotowania:
Sałatka z ogórków
Ogórki dokładnie myjemy. Następnie osuszamy. Kroimy w kółka. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do ogórków.
Cebulkę obieramy i kroimy w pióro. Dodajemy do miski. Pietruszkę myjemy i kroimy, dajemy do przygotowanych składników.
Obrany czosnek kroimy na połówki. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy i odstawiamy na 3 godziny.
Następnie sałatkę dajemy do słoików, mocno zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 minut.
Cebulkę obieramy i kroimy w pióro. Dodajemy do miski. Pietruszkę myjemy i kroimy, dajemy do przygotowanych składników.
Obrany czosnek kroimy na połówki. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy i odstawiamy na 3 godziny.
Następnie sałatkę dajemy do słoików, mocno zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 minut.