basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Mizeria z oliwą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jest znakomitą mizerią, nadaje się do wszelakich mięs.

Mizeria z oliwą

Składniki:

Mizeria z oliwą

 

  • Ogórki świeże 4 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • pomidor 3 szt
  • szczypior 1 pęczek
  • koperek świeży 1 pęczek
  • ocet jabłkowy 2 łyżeczki
  • oliwa 4 łyżki
  • pieprz mielony 2 szczypty
  • pieprz ziołowy 1 szczypta
  • bazylia 1 kostka
  • sól 1 szczypta
  • cukier 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Mizeria z oliwą
Ogórki, obieram, kroję w plasterki.Paprykę przekrawam, usuwam nasiana, kroję w kosteczkę.Pomidory kroję w kosteczkę.Szczypior, koperek, kroję drobno. Wszystkie składniki mizerii łączę, dodaję rozkruszoną bazylię, przyprawy według uznania, ocet jabłkowy, oliwę, mieszam i podaję do drugiego dania. Życzę smacznego.