Sposób przygotowania:
mleczna pianka
Każdą galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance wody-po rozpuszczeniu dolać wodę aby była pełna szklanka.Zostawić do schłodzenia.Ciastka rozłożyć na prostokątnej blaszce.Mleko podzielić na 3 równe części -wlewając do szklanek. Gdy galaretki zaczną lekko tężeć wlać do wysokiego naczynia agrestową galaretkę i miksować ją przez ok 2 minuty.Następnie wlać do galaretki 1 porcję mleka i miksować aż konsystencja zacznie gęstnieć. Wylać przygotowaną porcję na ciastka i wstawić blaszkę do lodówki.Takie same czynności powtórzyć z galaretką truskawkową a następnie cytrynową wylewając jedną na drugą.Całość można zalać galaretką pomarańczową rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu i dodając do niej owoce-ja użyłam brzoskwini w puszce. Całość schłodzić.
msewka
msewka
Filipki98