nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Młoda kapusta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealna jako dodatek do mięs

Młoda kapusta Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Młoda kapusta

 

  • mała młoda kapusta
  • pół pęczka koperku
  • 2 łyżki masła
  • łyżka mąki
  • sok z połowy cytryny
  • łyżka octu winnego
  • pół łyżeczki cukru
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta
Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ocet, sól i gotujemy do miękkości (ok 20 minut - młoda kapusta nie wymaga długiego gotowania). Po ugotowaniu kapusty odcedzamy nadmiar wody. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy, aby nie powstały gródki. Zasmażkę dodajemy do kapusty, dodajemy również posiekany koperek,sok z cytryny, cukier do smaku, doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe. Smacznego
Młoda kapusta
Kapustę szatkujemy i gotujemy do miękkości
Młoda kapusta
Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę
Młoda kapusta
Zasmażkę dodajemy do kapusty i mieszamy

Tagi:

kapusta