Sposób przygotowania:
Młoda kapustaETAP 1:
Kapustę umyć i poszatkować na cienkie paseczki.
Poszatkowana kapustę wrzucić do garnka, podlać odrobiną wody, przykryć i dusić na mym ogniu.
Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju. Kiełbasę pokroić w kostkę i wrzucić na gorący tłuszcz.
Przesmażyć i dodać do kapusty. Wymieszać. Dusić razem aż kapusta będzie miękka.
Cebule obrać i pokroić w kosteczkę. Wrzucić na patelnie po kiełbasie i zeszklić na oleju.
Gdy cebulka się zrumieni wsypać na patelnie make i zrobić zasmażkę.
Przełożyć do kapusty. Wymieszać.
Dodać przecier pomidorowy, posiekany koperek i doprawić solą i pieprzem. Dusić jeszcze 15 minut i gotowe.