WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1514]

Młoda kapusta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Młoda kapustka duszona z podsmażoną kiełbaską i cebulka, zaprawiona delikatnie przecierem pomidorowym z dodatkiem koperku.

Młoda kapusta Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Młoda kapusta

 

  • 1 główka kapusty
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 pętko kiełbasy cienkiej
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka maki pszennej
  • Koperek
  • Sol, pieprz

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta

ETAP 1:

Kapustę umyć i poszatkować na cienkie paseczki.

Poszatkowana kapustę wrzucić do garnka, podlać odrobiną wody, przykryć i dusić na mym ogniu.

Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju. Kiełbasę pokroić w kostkę i wrzucić na gorący tłuszcz.

Przesmażyć i dodać do kapusty. Wymieszać. Dusić razem aż kapusta będzie miękka.

Cebule obrać i pokroić w kosteczkę. Wrzucić na patelnie po kiełbasie i zeszklić na oleju.

Gdy cebulka się zrumieni wsypać na patelnie make i zrobić zasmażkę.

Przełożyć do kapusty. Wymieszać.

Dodać przecier pomidorowy, posiekany koperek i doprawić solą i pieprzem. Dusić jeszcze 15 minut i gotowe.

Mloda kapusta
Młoda kapusta po uduszeniu z kiełbaską i cebulka