dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Papryka faszerowana mięsem i kaszą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 180
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czerwone papryki nadziane farszem z mięsa mielonego i białej kaszy gryczanej. Tego trzeba spróbować :)

Papryka faszerowana mięsem i kaszą

Składniki:

Papryka faszerowana mięsem i kaszą

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana mięsem i kaszą

Krok 1:

Papryka faszerowana mięsem i kaszą
Papryki oczyszczamy z pestek i dokładnie myjemy.

Papryki kroimy na pół. Usuwamy pestki. Dokładnie myjemy i osuszamy. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą.

Krok 2:

Papryka faszerowana mięsem i kaszą
Do mięsa mielonego dodajemy kaszę i pozostałe składniki.

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie i studzimy. Cebulę i czosnek siekamy i szklimy. Do mięsa dodajemy kaszę, cebulę, otręby, bułkę tartą.

Wbijamy jajko i doprawiamy do smaku. Wyrabiamy masę mięsną.

Krok 3:

Papryka faszerowana mięsem i kaszą
Papryi faszerujemy mięsem i układamy w naczyniu do zapiekania.

Papryki faszerujemy mięsem. Układamy w naczyniu do zapiekania. Skrapiamy oliwą. Pieczemy w 180 stopniach ok 20 - 25 minut. Następnie na wierzch każdej papryki układamy ser i zapiekamy.

Smacznego!