Sposób przygotowania:
Młoda kapusta duszona z miodem i czosnkiem
Umytą kapustę pozbawiamy wierzchnich liści. Siekamy. Po zalaniu 2 szklankami wody dodajemy łyżkę soli, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy przez ok. 15 minut.
W tym czasie pokrojony w kostkę boczek rumienimy na patelni. Posypujemy 2 łyżkami mąki. Zalewamy odrobiną wody, żeby ładnie rozprowadzić zasmażkę. Dokładamy do kapusty. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy sok z cytryny.
Koperek drobno siekamy. Dodajemy do kapusty. Dusimy jeszcze przez ok. 5 minut.
W tym czasie pokrojony w kostkę boczek rumienimy na patelni. Posypujemy 2 łyżkami mąki. Zalewamy odrobiną wody, żeby ładnie rozprowadzić zasmażkę. Dokładamy do kapusty. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy sok z cytryny.
Koperek drobno siekamy. Dodajemy do kapusty. Dusimy jeszcze przez ok. 5 minut.