Sposób przygotowania:
Żeberka miodowo paprykowe
Umyte i osuszone żeberka dzielimy na porcje. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim na złoto każde żeberko.
Rumiane mięso polewamy miodem i przez 2 minuty przesmażamy. Następnie przyprawiamy papryką ostrą, słodką, chili oraz solą morską i świeżo zmielonym pieprzem.
Wlewamy wodę i dusimy na wolnym ogniu. Jeśli to konieczne dolewamy wody. Dusimy do miękkości.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Rumiane mięso polewamy miodem i przez 2 minuty przesmażamy. Następnie przyprawiamy papryką ostrą, słodką, chili oraz solą morską i świeżo zmielonym pieprzem.
Wlewamy wodę i dusimy na wolnym ogniu. Jeśli to konieczne dolewamy wody. Dusimy do miękkości.
Podajemy od razu po przygotowaniu.