Sposób przygotowania:
Młoda kapusta Eli z czereśniami i jabłkiemprzygotowanie owoców
Czereśnie opłukać i osuszyć. Z czereśni usunąć ogonki i pestki.
przygotowanie owoców
Jabłko umyć i obrać ze skórki. Z jabłka usunąć gniazdo nasienne. Miąższ jabłka pokroić na mniejsze kawałki.
przygotowanie kapusty
Ciemne zewnętrzne liście kapusty odciąć, umyć i pokroić. Resztę kapusty też pokroić.
przygotowanie kapusty cd
Cebulę obrać z łupinek i drobno pokroić.
przygotowanie kapusty cd
Do garnka z grubym dnem włożyć kapustę. Do kapusty dodać cebulę, smalec, sól, pieprz.ocet i cukier.
Do kapusty wlać 300 ml wody, przykryć i gotować na małym ogniu.
przygotowanie kapusty cd
Gdy kapusta będzie prawie miękka dodać czereśni, jabłko i jeszcze chwilę gotować. Smacznego!
zbysiowa
SylaUla
eli_555
gusia1000