Sposób przygotowania:
Młoda kapusta Eli z czerwoną paprykąprzygotowanie kapusty
Kapustę obrać z brzydkich liści. Obraną kapustę poszatkować.
przygotowanie papryki
Papryki umyć, usunąć szypułki i nasiona. Pokroić papryki w słupki. Cebule obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę.
gotowanie kapusty
Do garnka włożyć poszatkowaną kapustę,pokrojoną cebulę, smalec, sól, pieprz i cukier. Do kapusty wlać 250 ml wody i gotować na małym ogniu, aż kapusta będzie na wpół miękka. Do kapusty dodać pokrojoną paprykę i gotować do miękkości.
przygotowanie koperku
Pęczek koperku umyć,osuszyć i drobno pokroić.
przygotowanie kapusty
Do miękkiej kapusty dodać mąkę i chwilę zasmażyć. Do gotowej kapusty dodać koperek i wymieszać. Smacznego!