Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Młoda kapusta na ciepło do II dania

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

dodatek do obiadów - zdrowy

Młoda kapusta na ciepło do II dania

Składniki:

Młoda kapusta na ciepło do II dania

 

  • 1 młoda kapusta
  • 1 duży por
  • pęczek koperku
  • pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz
  • masło roślinne

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta na ciepło do II dania
kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do garnka, wlewamy wodę, dodajemy sól i zairenka pieprzu po czym niezbyut długo ją obgotowujemy, a następnie odcedzamy. W garnku rozpuszczamy 4 łyżki masła, dodajemu pokrojonego w plastry pora i przesmażamy, kiedy się zrumieni dodajemy kapustę, posiekany szczypior i koperek, całość podsmażamy kilka minut i doprawiamy do smaku. Podajemy na ciepło jako surówka

Tagi:

kapusta