Sposób przygotowania:
Młoda kapusta po chłopsku
1. Z kapusty usunąć zewnętrzne liście. Przekroić ją na ćwiartki, wyciąć głąb, poszatkować, wymyć pod bieżącą wodą na durszlaku. Przełożyć do garnka, wlać 300 ml zimnej wody, gotować na wolnym ogniu pół godziny mieszając od czasu do czasu.
2. Wędlinę i boczek pokroić w kostkę. Przesmażyć przez kilka minut na suchej patelni na rumiano. Dorzucić do kapusty i wymieszać. Dodać kurkumę, kmin, sól i pieprz. Dusić 10 minut.
3. Dolać śmietany, wsypać drobno posiekany koper, dokładnie wymieszać, zagotować, doprawić jeszcze solą i pieprzem w razie potrzeby. Smacznego!
2. Wędlinę i boczek pokroić w kostkę. Przesmażyć przez kilka minut na suchej patelni na rumiano. Dorzucić do kapusty i wymieszać. Dodać kurkumę, kmin, sól i pieprz. Dusić 10 minut.
3. Dolać śmietany, wsypać drobno posiekany koper, dokładnie wymieszać, zagotować, doprawić jeszcze solą i pieprzem w razie potrzeby. Smacznego!