Sposób przygotowania:
Młoda kapusta słodko-kwaśna
Kapustę myjemy, dzielimy na 4 części i szatkujemy. W garnku rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek, dodajemy łyżkę masła oraz poszatkowana kapustę. Przesmażamy i podlewamy wodą tak, aby przykryła kapustę. Wodę solimy, dodajmy cukier oraz ocet. Gotujemy do miękkości. Koperek drobno siekamy. Dodajemy do kapusty i mieszamy.
![Młoda kapusta słodko-kwaśna Młoda kapusta słodko-kwaśna](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mloda-kapusta-slodko-kwasna-274262.jpg)
![Młoda kapusta słodko-kwaśna Młoda kapusta słodko-kwaśna](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mloda-kapusta-slodko-kwasna-274263.jpg)
zozolek