Sposób przygotowania:
Młoda kapusta w śmietanie
Kapustę młodą obrać z wierzchnich liści, przekroić i wykroić głębia. Poszatkować i przełożyć do garnka nasolić, ostawić na 15 - 20 minut. Gdy puści sok odcisnąć, przełożyć do naczynia w którym będziemy gotować.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju kokosowym i dodać podsmażoną do kapusty. Dołożyć tłuszczu, ja dodałam olej kokosowy 1 łyżkę i dusić na małym ogniu. Dodać pokrojony koperek i wlać trochu bulionu lub rosołu.
Pod koniec duszeni gdy kapusta jest miękka dodać śmietanę, zagotować i posypać jeszcze koperkiem. Przyprawić do smaku pieprzem.
Podawać do drugiego dania jako przystawkę lub z pieczywem.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju kokosowym i dodać podsmażoną do kapusty. Dołożyć tłuszczu, ja dodałam olej kokosowy 1 łyżkę i dusić na małym ogniu. Dodać pokrojony koperek i wlać trochu bulionu lub rosołu.
Pod koniec duszeni gdy kapusta jest miękka dodać śmietanę, zagotować i posypać jeszcze koperkiem. Przyprawić do smaku pieprzem.
Podawać do drugiego dania jako przystawkę lub z pieczywem.