Sposób przygotowania:
Krokiety ziemniaczane
Ziemniaki obrać i ugotować z dodatkiem soli, odlać wodę i ugnieść lub przecisnąć przez praskę. Cebulkę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć z dodatkiem drobno pokrojonego czosnku.
Wystudzone ziemniaki zmieszać z cebulką, szczypiorkiem i natką pietruszki drobno pokrojonymi. Dodać jajko, sól i pieprz do smaku, formować krokiety i obtaczać w jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju rzepakowym z obu stron odwracając. Podawać z barszczem lub z ulubioną sałatką do obiadu.
Wystudzone ziemniaki zmieszać z cebulką, szczypiorkiem i natką pietruszki drobno pokrojonymi. Dodać jajko, sól i pieprz do smaku, formować krokiety i obtaczać w jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju rzepakowym z obu stron odwracając. Podawać z barszczem lub z ulubioną sałatką do obiadu.