smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo lubię młodą kapustę i wykorzystuję czas, kiedy jest na nią sezon. To jedna z moich propozycji.

Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem

Składniki:

Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem

 

  • 2 małe główki młodej kapusty
  • 4 młode marchewki
  • 3 kiełbasy śląskie
  • 2 łyżki masła
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem
1. Kapustę drobno pokroić.

2 W garnku roztopić masło i dodać poszatkowaną kapustę, pokrojoną w plasterki marchewkę, cukier, sól, pieprz i wszystko dusić na wolnym ogniu.

3. Wlać do kapusty 1/2 szklanki wody, pokrojoną w kostkę kiełbasę, posiekany szczypiorek i koperek.

4. Kapustę dusić do miękkości. Podawać na gorąco z ziemniakami lub jako osobne danie.