Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem
1. Kapustę drobno pokroić.
2 W garnku roztopić masło i dodać poszatkowaną kapustę, pokrojoną w plasterki marchewkę, cukier, sól, pieprz i wszystko dusić na wolnym ogniu.
3. Wlać do kapusty 1/2 szklanki wody, pokrojoną w kostkę kiełbasę, posiekany szczypiorek i koperek.
4. Kapustę dusić do miękkości. Podawać na gorąco z ziemniakami lub jako osobne danie.
2 W garnku roztopić masło i dodać poszatkowaną kapustę, pokrojoną w plasterki marchewkę, cukier, sól, pieprz i wszystko dusić na wolnym ogniu.
3. Wlać do kapusty 1/2 szklanki wody, pokrojoną w kostkę kiełbasę, posiekany szczypiorek i koperek.
4. Kapustę dusić do miękkości. Podawać na gorąco z ziemniakami lub jako osobne danie.