Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z koperkiem
Kapustę oczyszczamy i szatkujemy. Następnie dodajemy vegety, odciskamy i odstawiamy, aby zmiękła.
Jak kapusta zmięknie wlewamy wodę, dodajemy smalec i gotujemy, aby kapusta była mięka.
Do miseczki wlewamy wodę i dajemy mąkę. Dokładnie mieszamy.Przygotowaną zawiesinę wlewamy do miękkiej kapusty. Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku vegetą.
Odstawiamy z ognia i dodajemy pokrojony koper i ocet. Wszystko dokładnie mieszamy.
Jak kapusta zmięknie wlewamy wodę, dodajemy smalec i gotujemy, aby kapusta była mięka.
Do miseczki wlewamy wodę i dajemy mąkę. Dokładnie mieszamy.Przygotowaną zawiesinę wlewamy do miękkiej kapusty. Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku vegetą.
Odstawiamy z ognia i dodajemy pokrojony koper i ocet. Wszystko dokładnie mieszamy.