Ewa

Ewa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Młoda kapusta z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Młoda kapusta z kiełbaską i koperkiem to lekka, wiosenna propozycja na szybki i zdrowy obiad. Najlepiej smakuje z pełnoziarnistym pieczywem. Polecam

Młoda kapusta z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Młoda kapusta z koperkiem

 

  • Składniki:
  • 2 główki młodej kapusty
  • 2 pęczki koperku
  • 4 pętka kiełbasy śląskiej ze starej wędzarni
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru
  • ocet winny do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta z koperkiem
Kapustę drobno siekamy, przekładamy do garnka i podlewamy odrobiną wody. Gotujemy do miękkości- garnka nie przykrywamy, żeby nadmiar płynu mógł wyparować. Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy na odrobinie oleju. Do kapusty dodajemy posiekany koperek i kiełbaskę. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i octem. Smacznego!
Młoda kapusta z koperkiem
Etap 1 Młoda kapusta z koperkiem - szatkujemy kapustę
Młoda kapusta z koperkiem
Etap 2 Młoda kapusta z koperkiem - drobno kroimy koperek
Młoda kapusta z koperkiem
Etap 3 Młoda kapusta z koperkiem - do kapusty dodajemy podsmażoną kiełbaskę
Młoda kapusta z koperkiem
Etap 4 Młoda kapusta z koperkiem - doprawiamy przyprawami i octem.