Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z okrą i edamame
Nogę kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, zalać małą ilością wody, zagotować i usunąć szumowiny. Dodać podgotowaną golonkę, sól, liście laurowe, majeranek i przyprawę włoską i gotować na małym ogniu ok. 45 minut. W międzyczasie boczek pokroić na kawałki, cebulę obrać i też pokroić na kawałki następnie zeszklić z boczkiem na patelni i przełożyć do garnka z mięsem.
Również podczas gdy mięso się gotuje przygotować resztę warzyw: marchewki i seler obrać i pokroić, okrę opłukać, osuszyć i pokroić, edamame - wyłuskać nasiona soi ze strączków a kapustę pokroić na niezbyt duże kawałki. Gdy mięso jest prawie ugotowane wrzucić marchew i seler i jak się zagotuje dodać kapustę. I znowu jak się zagotuje po dwóch minutach dodać okrę oraz pomidory z puszki, gotować ok. 5 minut i na sam koniec dodać soję (edamame) i gotować jeszcze 3 lub 4 minuty.
Spróbować i ewentualnie doprawić jeszcze raz. Podać np. z chlebem, ziemniakami czy nawet ryżem.
Edamame to młode strączki soi, rośliny należącej do rodziny bobowatych.
Również podczas gdy mięso się gotuje przygotować resztę warzyw: marchewki i seler obrać i pokroić, okrę opłukać, osuszyć i pokroić, edamame - wyłuskać nasiona soi ze strączków a kapustę pokroić na niezbyt duże kawałki. Gdy mięso jest prawie ugotowane wrzucić marchew i seler i jak się zagotuje dodać kapustę. I znowu jak się zagotuje po dwóch minutach dodać okrę oraz pomidory z puszki, gotować ok. 5 minut i na sam koniec dodać soję (edamame) i gotować jeszcze 3 lub 4 minuty.
Spróbować i ewentualnie doprawić jeszcze raz. Podać np. z chlebem, ziemniakami czy nawet ryżem.
Edamame to młode strączki soi, rośliny należącej do rodziny bobowatych.