Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z pomidorami i kiełbasą
Młodą kapustę pokroić, ale nie za cienko czy drobno, wsypać do garnka, wlać 1/2 szklanki wody zagotować, wymieszać. Gdy kapusta opadnie to wsypać następną porcję pokrojonej kapusty.
Świeże pomidory ze skórką pokroić na kawałki i dać do dzbanka blendera. Wlać 1 szklankę wody i pomidory zmiksować. Wlać do kapusty, dodać kostki rosołowe, gotować na średnim ogniu z 15 minut.
Na smalcu usmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę, cebulę i posiekany czosnek, paprykę ostrą i słodką.
Kiełbasę dodać z patelni do kapusty, wymieszać i gotować jeszcze z 5 minut.
Następnie dodać posiekany koperek, pieprz mielony, do smaku sól, cukier, ocet jabłkowy, gotować z 3 minuty.
Na koniec wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty i można zajadać z czym się lubi.
Świeże pomidory ze skórką pokroić na kawałki i dać do dzbanka blendera. Wlać 1 szklankę wody i pomidory zmiksować. Wlać do kapusty, dodać kostki rosołowe, gotować na średnim ogniu z 15 minut.
Na smalcu usmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę, cebulę i posiekany czosnek, paprykę ostrą i słodką.
Kiełbasę dodać z patelni do kapusty, wymieszać i gotować jeszcze z 5 minut.
Następnie dodać posiekany koperek, pieprz mielony, do smaku sól, cukier, ocet jabłkowy, gotować z 3 minuty.
Na koniec wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty i można zajadać z czym się lubi.