Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Młoda kapusta z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Kapusta z rabarbarem jest rewelacyjna. Rabarbar dodaje naturalnego kwasu i nie potrzeba octu ani soku z cytryny.

Młoda kapusta z rabarbarem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Młoda kapusta z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta z rabarbarem
Koperek umyć i drobno posiekać. Kapustę dość grubo poszatkować i poddusić na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła.

Po kilkunastu minutach dodać obrany i pokrojony w kostkę rabarbar, wlać 2-3 łyżki wody i dusić do miękkości.

Dodać posiekany koperek, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać, podgrzewać do odparowania wody. 
Młoda kapusta z rabarbarem
Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać.
Młoda kapusta z rabarbarem
Poszatkowaną kapustę poddusić na rozgrzanym tłuszczu
Młoda kapusta z rabarbarem
Wsypać obrany i pokrojony rabarbar i dusić do miękkośći
Młoda kapusta z rabarbarem
Połączyć z koperkiem, doprawić do smaku, odparować.

Tagi:

kapusta