caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Młoda kapusta zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sezon na młodą kapustę w pełni :)

Młoda kapusta zasmażana

Składniki:

Młoda kapusta zasmażana

 

  • 1 średnia główka młodej kapusty
  • 3 łyżki smalcu ze skwarkami
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta zasmażana
Kapustę oczyścić, przekroić na pół lub ćwiartki, usunąć głęby i ugotować w posolonej wodzie. Miękką osączyć i wystudzić. Pokroić w grubą kostkę i jeśli trzeba odcisnąć nadmiar wody. W garnku lub na głębokiej patelni roztopić smalec i włożyć kapustę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem i często mieszając całość smażyć ok 5-10 minut.

Tagi:

kapusta