katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Młoda kapusta zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubię taką kapustę prawie że bez przypraw z zasmażką i mocno wyrazistą oczywiście pod względem pieprzu.

Młoda kapusta zasmażana Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Młoda kapusta zasmażana

 

  • kapusta 1 duża główka
  • cebula 2 szt mniejsze
  • masło 1 łyżka kopiasta
  • mąka ok 2 łyżki
  • sól i pieprz
  • ocet
  • cukier

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta zasmażana
Kapustę obieramy z brzydkich liści, kroimy na połowę i szatkujemy. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Trochę solimy. Gdy kapusta zacznie mięknąć dodajemy zasmażkę. 

Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na maśle dodajemy mąkę i robimy zasmażkę. 

Podlewamy wodą może być z kapusty i dodajemy do garnka. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem. 

Chwilę razem gotujemy pilnując by po dodaniu zasmażki kapusta nie przywierała do garnka. 
Młoda kapusta zasmażana
Kapustę szatkujemy zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Młoda kapusta zasmażana
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy lekko na maśle.
Młoda kapusta zasmażana
Do kapusty dodajemy zasmazkę i doprawiamy do smaku.