Sposób przygotowania:
Zasmażana młoda kapusta z kiełbasą drobiową
Umytą kapustę drobno kroimy i wrzucamy do wysokiego garnka, zalewamy wodą i wsypujemy łyżeczkę soli. Od zagotowania odczekujemy 3-5 minut i odcedzamy kapustę. Zostawiamy na sicie do odsączenia.
W tym czasie cebule obieramy i dusimy do miękkości. Odsączoną kapustę przekładamy do garnka, dodajemy uduszoną cebulę. Na patelnie na której dusiliśmy cebule wrzucamy plasterki drobiowej kiełbasy i smażymy z obu stron do lekkiego zrumienienia. Gotową kiełbasę (wraz z tłuszczem) przekładamy do garnka z kapustą i cebulą.
Przyprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem oraz wciskamy ząbek czosnku. Całość smażymy przez 5 minut, co jakiś czas mieszając. Na końcu dodajemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy. Kapustę podajemy na gorąco.
W tym czasie cebule obieramy i dusimy do miękkości. Odsączoną kapustę przekładamy do garnka, dodajemy uduszoną cebulę. Na patelnie na której dusiliśmy cebule wrzucamy plasterki drobiowej kiełbasy i smażymy z obu stron do lekkiego zrumienienia. Gotową kiełbasę (wraz z tłuszczem) przekładamy do garnka z kapustą i cebulą.
Przyprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem oraz wciskamy ząbek czosnku. Całość smażymy przez 5 minut, co jakiś czas mieszając. Na końcu dodajemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy. Kapustę podajemy na gorąco.