Sposób przygotowania:
Młoda kapusta zasmażana ze śmietaną
Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka z wodą, posolić i zagotować. Gotować około 4 minut. Odcedzić.
Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na rozgrzanym oleju wraz z listkami laurowymi, do cebuli dodać ugotowaną kapustę oraz przeciśnięte ząbki czosnku, razem lekko podsmażyć.
Potem dodać śmietanę, wodę, przyprawy i wszystko razem dusić na małym ogniu aż cały płynny sok wyparuje i kapusta zmieni lekko kolor.
Pod koniec doprawić jeszcze do smaku sokiem z cytryny i ewentualnie przyprawami.
Smacznego :) !
Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na rozgrzanym oleju wraz z listkami laurowymi, do cebuli dodać ugotowaną kapustę oraz przeciśnięte ząbki czosnku, razem lekko podsmażyć.
Potem dodać śmietanę, wodę, przyprawy i wszystko razem dusić na małym ogniu aż cały płynny sok wyparuje i kapusta zmieni lekko kolor.
Pod koniec doprawić jeszcze do smaku sokiem z cytryny i ewentualnie przyprawami.
Smacznego :) !