Sposób przygotowania:
Torcik z kremem budyniowym z serkiem mascarponeKrem:
Z 300 ml odlać trochę mleka, aby rozmieszać w nim proszek budyniowy. Do reszty mleka wsypać cukier. Całość zagotować, a następnie połączyć z rozmieszanym budyniem. Wszystko razem mieszać aż zgęstnieje i zagotuje się.
Gotowy budyń przykryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Po tym czasie koniecznie miękkie masło należy zmiksować do białości i partiami wymieszać z zimnym budyniem. Na końcu stopniowo wmieszać serek mascarpone.
Całość:
Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty. Ciastka posmarować połową dżemu porzeczkowego, a następnie wyłożyć połowę kremu.
Na kremie ponownie ułożyć biszkopty i kolejno dżem oraz resztę kremu.
Ciasto udekorować według uznania. Całość można schłodzić w lodówce i podać od razu po przygotowaniu.
SylaUla
gusia1000