wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Młoda kapusta zasmażna z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wersja standardowa kapusty, uwielbiam ją!!!

Młoda kapusta zasmażna z koperkiem

Składniki:

Młoda kapusta zasmażna z koperkiem

 

  • 0,5 młodej kapusty,
  • 1 łyżka Kucharka smak wiosny,
  • sól, pieprz,
  • ocet prowansalski,
  • 1 łyżka margaryny,
  • 1 duża łyżka mąki,
  • 2 łyżki posiekanego koperku.

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta zasmażna z koperkiem
Kapustę poszatkować, zalać wodą aby przykryła kapustę, dodać kucharka, wlać łyżkę octu, gotować do miękkości.



Przygotować zasmażkę: rozpuścić margarynę, dodać mąkę, energicznie zamieszać i podsmażyć - dodać do kapusty, zamieszać, gotować chwilkę.



Przyprawić pieprzem, octem, ew solą, dodać posiekany koperek.



U mnie kapusta podana z ziemniakami i schabowym:)

Tagi:

kapusta