Sposób przygotowania:
Młoda kapustka z białą kiełbasąETAP 1:
Schab umyć, pokroić w kostkę razem z obraną cebulą.Przełożyć do rondla. Oprószyć przyprawą do gołąbków wlać olej dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić do miękkości schabu pod przykryciem.
ETAP 2:
Kapustę oczyścić wyciąć głąba, grubo poszatkować nożem.
ETAP 3:
Gdy mięso będzie już miękkie wrzucamy kapustę oraz pokrojoną w plastry białą kiełbasę dodajemy koncentrat pomidorowy, zalewamy rosołem.
ETAP 4:
Następnie dodajemy koperek, doprawiamy jarzynką lub solą do smaku, dusimy całość jeszcze około 10 minut, po czym danie zagęszczamy zawiesiną z mąki, zagotowujemy, podajemy gorące.
robaczek
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki