agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

biała kapusta z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna kapusta biała w połączeniu z kiełbasą.

biała kapusta z kiełbasą

Składniki:

biała kapusta z kiełbasą

 

  • 800 g kapusty białej
  • 2-3 marchwie
  • 2-3 cebule
  • 4 łyżki tłuszczu
  • 3/4 szklanki białego wina
  • 400 g białej kiełbasy
  • sól, pieprz i czosnek

Sposób przygotowania:

biała kapusta z kiełbasą
Z kapusty zdjąć uszkodzone liście, opłukać i pokroić w kostkę, pozostawiając głąb i grube nerwy. Kapustę zalać mała ilością wody i ugotować. Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. Marchew umyć, oczyścić, opłukać i pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na tłuszczu cebulkę i marchew, włożyć do kapusty, dodać sól oraz posiekany czosnek, zalać winem. Dusić do momentu gdy będą miękkie. Kiełbasę podsmażyć na pozostałym tłuszczu z każdej strony, włożyć do kapusty. Pod koniec duszenia doprawić do smaku.