Sposób przygotowania:
Młode zimniaczki z patelni
Ziemniaczki wyszorować, wysuszyć i ułożyć bardzo ciasno jeden obok drugiego (w jednej warstwie) na teflonowej patelni. Dodać gałązki rozmarynu, rosół, oliwę, masło i sol. Zagotować na dużym ogniu, a potem zmniejszyć ogień, a patelnie przykryć zostawiając mała szczelinę. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie, około 20 minut. Rosół powinien ciągle sięgać do polowy wysokości ziemniaków. Jak ziemniaki będą miękkie delikatnie nacisnąć (najlepiej dnem małego kubka) każdy ziemniak, tak aby lekko pękł, ale nie rozpadł się. Zwiększyć ogień i gotować odkryte do momentu, aż cały rosół wyparuje i ziemniaki będą ładnie zrumienione z jednej strony - około 10 minut. Ostrożnie przewrócić ziemniaczki i zrumienić na drugiej stronie.