Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Młody kapuśniaczek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

świetnie i delikatnie smakuje

Młody kapuśniaczek

Składniki:

Młody kapuśniaczek

 

  • 1 młoda mała kapusta
  • 4-5 młodych marchewek
  • 1 kg młodych ziemniaków
  • sól
  • pieprz
  • porcja rosołowa
  • kilka listków natki pietruszki
  • liść pora
  • liść selera

Sposób przygotowania:

Młody kapuśniaczek
Do rondla wkładamy umytą porcję rosołową, dodajemy 1 płaską łyżeczkę soli. Gotujemy, następnie dodajemy zieleninę i gotujemy parę minut, gdy porcja się ugotuje wyciągamy ją i zieleninę.
Wkładamy umytą i pokrojona w kostkę marchewkę i chwilkę gotujemy teraz kolej na obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Na końcu dodajemy posiekaną kapustę i gotujemy do miękkości wszystkich składników, doprawić do smaku.