Sposób przygotowania:
Duszona młoda kapustka
Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy.( Można wypłukać w kwaśnej wodzie i odlać). Kapustę zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Solimy ją, dodajemy liść laurowy i gotujemy do miękkości.
Boczek albo słoninę kroimy w kostkę i przesmażamy wyjmujemy skwarki(skwarki można dodać do kapusty), a na tłuszczu robimy białą zasmażkę z mąki i dodajemy do kapusty.
Doprawiamy octem albo kwaskiem cytrynowym(osobiście wolę octem) i dość mocno doprawiamy przyprawami do smaku. Jeśli lubicie smak kminku można go dodać do kapusty.
Boczek albo słoninę kroimy w kostkę i przesmażamy wyjmujemy skwarki(skwarki można dodać do kapusty), a na tłuszczu robimy białą zasmażkę z mąki i dodajemy do kapusty.
Doprawiamy octem albo kwaskiem cytrynowym(osobiście wolę octem) i dość mocno doprawiamy przyprawami do smaku. Jeśli lubicie smak kminku można go dodać do kapusty.