Sposób przygotowania:
Mocno cytrynowe ciasto
Biszkopt: Białka ubić na sztywno i zasypać stopniowo cukrem. Ubić na lśniącą pianę. Dodać mąkę przesianą przez sito i upiec w temperaturze 180 stopni.
Wystudzić i przekroić na dwie części.
Masa Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać stopniowo serek mascarpone . Odlozyc 1/4 śmietanki na wierzch, i dodac do reszty galaretkę cytrynową która należy rozpuścić wczesniej w 1/2 szkl. Wody i zacznie tężec.
Wycisnąć sok z cytryny i zetrzeć skórkę wszystko dokładnie wymieszać. Biszkopty przełożyć kremem i udekorować śmietanka z mascarpone.
Włożyć do lodówki na kilka godzin.
Wystudzić i przekroić na dwie części.
Masa Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać stopniowo serek mascarpone . Odlozyc 1/4 śmietanki na wierzch, i dodac do reszty galaretkę cytrynową która należy rozpuścić wczesniej w 1/2 szkl. Wody i zacznie tężec.
Wycisnąć sok z cytryny i zetrzeć skórkę wszystko dokładnie wymieszać. Biszkopty przełożyć kremem i udekorować śmietanka z mascarpone.
Włożyć do lodówki na kilka godzin.