Sposób przygotowania:
Ciasto cytrynowo-serowe
Margarynę ,cukier i cukier waniliowy ucieramy na puch dodając po jednym jajku cały czas ucierając.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodając mąkę ziemniaczaną .Do masy jajecznej wlać mleko,dodać ser można zmielić -ja nie mieliłam ,zmiksować i stopniowo wsypywać mąkę ,skórkę z cytryny ścieramy na tarce jarzynowej o najmniejszych oczkach a sok wyciskamy ,dodajemy do ciasta i mieszamy. Przełożyć do wysmarowanej okrągłej formy z kominem o średnicy 27 cm ,wstawić do nagrzanego piekarnika do 180* i piec około 45 min.Po tym czasie zostawić jeszcze na chwilę ciasto w uchylonym piekarniku aby nie opadło. Po całkowitym wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
zbysiowa
2milutka
jeszcze jest więc częstuj się:)
monikaT83
2milutka
faktycznie smakuje super:) uf dopiero teraz zalogowałam się :) cały dzień nic...
monikaT83
edytaha
Ja za to widniałam jako on line, a nie byłam zalogowana. Coś się chyba działo z systemem.
Agatko, babeczka już wczoraj dostała piąteczkę :)
2milutka
nie mogłam się zalogować ...teraz znów to samo tylko ze z jednej przeglądarki mi działa a z drugiej nie:(
Edytko dziękuję!